Anvendelsen af dyb tværmassage i klinisk praksis

​Formålet med dette studie var at fastslå anvendelsen af dyb tværmassage i klinisk praksis.

Designet var et analytisk tværsnitsstudie

478 fysioterapeuter (i Portugal) blev udvalgt via snowball sampling metode. Deltagerne udfyldte et online spørgeskema omkring professionelle karakteristika og specifikke spørgsmål omkring brugen af dyb tværmassage (Cyriax) i forhold til tendinopati (akilles, patellar, epikondyl). Der var fx. spørgsmål vedrørende antallet af patienter behandlet inden for det sidste år, behandlng af akut eller kronisk tendinopati, samt spørgsmål omkring behandlingsfrekvensen.

Resultatet var at 88,1 % anvendte dyb tværmassage. Det blev oftest brug i forbindelse med behandling af tendinopati (84,9 %) og ud af dem rapporterede 55,9 % om brugen af metoden i forbindelse med degenerativ tendinopati.

Konklusionen var et høj prævalens af brugen af dyb tværmassage specielt i forhold til degenerativ tendinipaty. Der var dog divergens imellem behandlerne i forhold til: positionen af senen under behandlingen, frekvensen af behandlingen både i akut og kronisk fase samt varigheden af behandlingen i den akutte fase.


Resumé: Michael Smærup


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Cyriax%27s+deep+friction+massage+application+parameters%3A+Evidence+from+a+cross-sectional+study+with+physiotherapists.


Nyheder​

Generalforsamling
GENERALFORSAMLING OG FAGLIGT INDLÆG - DANSK SELSKAB FOR MUSKULOSKELETAL FYSIOTERAPI Søndag 17. marts kl. 14.00 - 18.00 DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus
Læs hele nyheden
Bestyrelsen i DSMF indkalder til generalforsamling
Generalforsamling Bestyrelsen i Dansk Selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi indkalder til generalforsamling, d. 26. marts 2023 kl. 16.30 i Århus.
Læs hele nyheden
Kæmpe stort tillykke til Jeanette Præstegaard
Kæmpe stort tillykke til Jeanette Præstegaard med valget!
Læs hele nyheden

​Redaktion

​Rasmus Bach Jønsson

Send mail

Studievejleder

Jesper Holm

Send mail

Formand

Eva Bäcker Hansen​

Kasserer

Lene W. ​Johansen​​​

Send mail

Sekretær

Helene Pihl Badsberg

Send mail

​Uddannelse ​og kurser

Anette Jønsson

Send mail

Sociale medier

fb  linkedin