​Norsk dokumentation og guidelines for MT

MT i Norge

Norske MT'ere har fået specialiststatus samt henvisningsret i form af et foreløbigt "henvisningsprojekt". Henvisningsretten betyder bl.a. at henvisning fra læge ikke er nødvendig for sygesikringstilskud samt at rekvirering af yderligere undersøgelser m.m. kan ske på bevilling af den manuelle terapeut, hvilket også er kendetegnende for kiropraktorpraksis. Det ser ud til at blive en permanent løsning, idet der allerede har været særdeles positive erfaringer og resultater fra prøveordningen.

Endvidere er der sket uddannelsesmæssige ændringer. Således blev MT-uddannelsen i første omgang henlagt til en universitetsmæssig overbygning, og for nyligt blev det besluttet at skabe et egentligt 2-årigt masterstudie i "Klinisk Manuell Terapi" for fysioterapeuter ved universitetet i Bergen.


Ny hjemmeside

Hjemmesiden har fået et løft som et led i udviklingen af MT i Norge, og der er således nyttig information for såvel MT'ere, borgere og læger/andet sundhedspersonale.

Herunder er det muligt at læse om dokumentation og guidelines for MT. Bl.a. dokumentationsrapporten er et arbejde udført af norske MT'ere.

Tidsskriftet Muskel&Skjelett er også lagt online.

​Links til den Norske Faggruppe for Manuell Terapi​

​Direkte links til dokumentation og guidelines for MT:

Vigtig nyhed ang. CAT/CASE
Vigtig nyhed ang. CAT/CASE
Læs hele nyheden
Generalforsamling DSMF 2019
Bestyrelsen i Dansk Selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi indkalder til generalforsamling, d. 19. Marts 2019 kl. 16.00 i Århus
Læs hele nyheden
Øvelses adherence hos ældre borgere
Øvelses adherence hos ældre borgere
Læs hele nyheden

Dansk Selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi​

Redaktion

​Rasmus Bach Jønsson - E-mail

Michael Smærup- E-mail

Formand

Eva Bäcker Hansen

E-mail

Kasserer

Lene W. ​Johansen​​​ - E-mail

Sekretær

Line Thomassen ​- ​​E-mail

Uddannelse ​og kurser

Muskuloskeletalfysioterapi@gmail.com