Fysioterapeuters håndtering af kognitive, psykologiske og sociale faktorer forhold til behandling af patienter med LBP

Hvad er fysioterapeuters opfattelse omkring at skulle identificere og håndtere kognitive, psykologiske og sociale faktorer som barrierer i forhold til behandling af patienter med LBP?

Studiet var et systematiske review af kvalitative studier hvor fysioterapeuter er blevet spurgt omkring netop ovenstående spørgsmål. CASP blev brugt til at vurdere den anvendte metode i studierne. 

12 kvalitative studier blev inkluderet og studierne blev syntetiseret og tematiseret.

Følgende resultater dukkede op i analysen:

Fysioterapeuterne imødegik kun delvist de kognitive, psykologiske og sociale faktorer omkring LBP, med mest fokus på patientens familie, arbejde og de forventninger fra patientens side som ikke kunne imødekommes af terapeuten. Nogle fysioterapeuter stigmatiserede LBP patienter som opmærksomhedskrævende og med manglende motivation. Terapeuterne stillede desuden spørgsmålstegn ved at skulle screene for kognitive, psykologiske og sociale faktorer da fysioterapeuterne ikke følte sig klædt på at skulle imødekomme de svar der kom ud af screeningen og den eventuelle behandling den måtte afføde.

Resumé: Michael Smærup

Nyheder​

Generalforsamling
GENERALFORSAMLING OG FAGLIGT INDLÆG - DANSK SELSKAB FOR MUSKULOSKELETAL FYSIOTERAPI Søndag 17. marts kl. 14.00 - 18.00 DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus
Læs hele nyheden
Bestyrelsen i DSMF indkalder til generalforsamling
Generalforsamling Bestyrelsen i Dansk Selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi indkalder til generalforsamling, d. 26. marts 2023 kl. 16.30 i Århus.
Læs hele nyheden
Kæmpe stort tillykke til Jeanette Præstegaard
Kæmpe stort tillykke til Jeanette Præstegaard med valget!
Læs hele nyheden

​Redaktion

​Rasmus Bach Jønsson

Send mail

Studievejleder

Jesper Holm

Send mail

Formand

Eva Bäcker Hansen​

Kasserer

Lene W. ​Johansen​​​

Send mail

Sekretær

Helene Pihl Badsberg

Send mail

​Uddannelse ​og kurser

Anette Jønsson

Send mail

Sociale medier

fb  linkedin