Behandling af vedvarende low back pain (PLBP) i sammenhæng med smerterelateret frygt er komplekst.

​Behandling af vedvarende low back pain (PLBP) i sammenhæng med smerterelateret frygt er komplekst. Denne case rapport forsøgte at give klinikeren indsigt i interventionen med en patient med PLBP.


Casen var en pensioneret håndværker med PLBP, som havde en forestilling om at hans columna degenererede, at foroverbøjning ville forværre hans tilstand og undgåelse var den eneste form for "behandling". Ved baseline scorede han højt på smerterelateret frygt målt med Tampa Scale of Kinesiophobia (score 47/68) og Örebro Musculoskeletal Pain Questionnaire (61/100).

Patienten modtog Cognitiv functional Therapy (CFT) 6 gange i en 3 måneders periode til at udfordre hans tanker og beskyttelsesmekanismer.


Patienten oplevelse over 18 måneder forbedringer i frygten for foroverbøjninger, smerteoplevelse og smerterelateret frygt (Tampa Scale of Kinesiophobia (33/68: forbedring = 14 point) og Örebro Musculoskeletal Pain Questionnaire 36/100: forbedring = 36 point). Derudover blev der foretaget interviews ved 6 og 18 måneder som viste positive forandring relateret til smerteforståelse og smertekontrol.


Resumé: Michael Smærup


https://www.jospt.org/doi/abs/10.2519/jospt.2017.7371?code=jospt-site&journalCode=josptFysioterapi til patienter med plantar fascilitis
Fysioterapi til patienter med plantar fascilitis
Læs hele nyheden
Ikke-operativ behandling af posterior korsbåndsskade
Ikke-operativ behandling af posterior korsbåndsskade
Læs hele nyheden
Seneste viden og nyeste metoder til undersøgelse og behandling af patienter med rygbesvær - Vil du opdateres?
SDU udbyder i samarbejde med DSMF 2 valgfag i evidensbaseret undersøgelse og behandling af henholdsvis ryg- og nakke på kandidatuddannelsen i fysioterapi i efteråret 2018 Tilmeldingsfrist 1. juli 2018
Læs hele nyheden

Dansk Selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi​

Redaktion

​Rasmus Bach Jønsson - E-mail

Michael Smærup- E-mail

Formand

Martin B. Josefsen

Tlf.: 61 70 66 29 - E-mail

Kasserer

Lene W. ​Johansen​​​ - E-mail

Sekretær

Line Thomassen ​- ​​E-mail

Uddannelse ​og kurser

Muskuloskeletalfysioterapi@gmail.com