Behandling af vedvarende low back pain (PLBP) i sammenhæng med smerterelateret frygt er komplekst.

​Behandling af vedvarende low back pain (PLBP) i sammenhæng med smerterelateret frygt er komplekst. Denne case rapport forsøgte at give klinikeren indsigt i interventionen med en patient med PLBP.


Casen var en pensioneret håndværker med PLBP, som havde en forestilling om at hans columna degenererede, at foroverbøjning ville forværre hans tilstand og undgåelse var den eneste form for "behandling". Ved baseline scorede han højt på smerterelateret frygt målt med Tampa Scale of Kinesiophobia (score 47/68) og Örebro Musculoskeletal Pain Questionnaire (61/100).

Patienten modtog Cognitiv functional Therapy (CFT) 6 gange i en 3 måneders periode til at udfordre hans tanker og beskyttelsesmekanismer.


Patienten oplevelse over 18 måneder forbedringer i frygten for foroverbøjninger, smerteoplevelse og smerterelateret frygt (Tampa Scale of Kinesiophobia (33/68: forbedring = 14 point) og Örebro Musculoskeletal Pain Questionnaire 36/100: forbedring = 36 point). Derudover blev der foretaget interviews ved 6 og 18 måneder som viste positive forandring relateret til smerteforståelse og smertekontrol.


Resumé: Michael Smærup


https://www.jospt.org/doi/abs/10.2519/jospt.2017.7371?code=jospt-site&journalCode=josptVigtig nyhed ang. CAT/CASE
Vigtig nyhed ang. CAT/CASE
Læs hele nyheden
Generalforsamling DSMF 2019
Bestyrelsen i Dansk Selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi indkalder til generalforsamling, d. 19. Marts 2019 kl. 16.00 i Århus
Læs hele nyheden
Øvelses adherence hos ældre borgere
Øvelses adherence hos ældre borgere
Læs hele nyheden

Dansk Selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi​

Redaktion

​Rasmus Bach Jønsson - E-mail

Michael Smærup- E-mail

Formand

Eva Bäcker Hansen

E-mail

Kasserer

Lene W. ​Johansen​​​ - E-mail

Sekretær

Line Thomassen ​- ​​E-mail

Uddannelse ​og kurser

Muskuloskeletalfysioterapi@gmail.com